Bitvavo: ‘Klanten niet geraakt door liquiditeitsproblemen DCG’ – update – IT Pro – Nieuws | marketrealtime.com


Correct, als je van staking gebruik wil maken moet je dat bewust aanzetten en is er ook een disclaimer van toepassing. Maar als je van die optie gebruik hebt gemaakt kan je wel gewoon je tegoeden opnemen, terwijl die dus bij een andere partij in beheer zijn en daar zit dus ook het probleem. En als iedereen die iets in staking had staan dat doet, dan zal Bitvavo zelf financieel bij moeten springen voor de niet-stakers die nog niets hebben opgenomen.

Op basis van de huidige waarde van de crypto betreft dit zo’n 250-300 miljoen Euro, als de koers nog een stuk verder daalt is dat financieel gezien voor Bitvavo beter, omdat het dan gemakkelijker overbrugbaar wordt. Maar stel dat de koers weer stijgt, dan wordt het bedrag een stuk hoger en is er dus een grotere kans dat Bitvavo niet voldoende middelen heeft om iedereen te compenseren als blijkt dat DCG niets, of niet alles, zal vergoeden.

Verder heeft Bitvavo 1,6 miljard in beheer, ik kan mij niet voorstellen dat je dan uit eigen middelen 250-300 miljoen kunt compenseren. En ja, er ligt een claim bij DCG, mogelijk komt niet 100%, maar uiteindelijk 80-90% terug, dan zal het mogelijk wel goedkomen, helemaal als niet iedereen alles direct wil opnemen. Maar Bitvavo is niet de enige schuldeiser, Gemini is een veel grotere partij en bevindt zich net als DCG in de VS. Ik acht persoonlijk de kans wel aanwezig dat Bitvavo voor een groot bedrag het schip in gaat, want dergelijke situaties duren altijd lang en pakken doorgaans nooit 100% positief uit.

We gaan het wel zien, maar ik heb eergisteren alles voor de zekerheid maar opgenomen bij Bitvavo en ga niet passief op de uitkomst zitten wachten, dat risico is mij veel te groot.

[Reactie gewijzigd door Taro op 17 december 2022 12:08]Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *